Jag menar, hur svårt kan det va’, att bygga en hemsida? Typ två-tre veckor räcker väl?
TRE månader senare…och en välment rekommendation, GÖR INTE detta själva, (om det inte är just din profession då förstås), och jo, vi är fortfarande gifta.

Du är så välkommen till min nya hemsida med webbshop!
Lagom till industri-semesterns start, har hela veckan varit lite småhysterisk. Mitt i högsommaren så känns det som spirande vår. Allt efter regeringen släpper på restriktionerna så öppnar människor sina sen snart två år igenspikade dörrar, på vid gavel, slår ut med armarna och brister ut i en gemensam revival av “släpp fångarna loss det är vår”!

Hela veckan har jag haft massor av kunder och besökare i olika solbrända kulörer och dialekter. Nysömnadsbeställningar som trillar in allt efter, man vill äntligen gå på fest och bröllop eller så har pandemi-konvalescensen visat på en utspridd fukt i alla walk-in-closets, klädkamrar och random Marbodalgarderober från sextiotalet, att krympningseffekten har haft samma spridning som Covid-19. Antingen så måste kläder sys ut eller så krävs en mer fysisk insats från div garderobsägare. Må detta vara ljuset i pandemitunneln.
Jag ser verkligen fram emot denna höst, (vilken också råkar vara min favoritårstid), inte bara för att vi småföretagare har kämpat i motvind under pandemin, utan också just för att människor ser fram emot att äntligen förkovra sig i nya kunskapsutvecklande aktiviteter. Men mer om det en annan gång.

Vad kan du då hitta här på min hemsida?
Är du intresserad av att sy till hösten? Gå in på min Workshops-sida och kolla om du kanske hittar en kurs för dig.

Syr du redan en del, men behöver lite tips. Gå in på Lappa&Laga. Jag har börjat lägga in några steg-för-steg handledningsbilder. Så småningom så lägger jag in handledningsvideos, sk tutorials. Kom gärna med förslag på vad DU vill se och lära dig.
Jag har tänkt att göra en serie med handledningsvideor med lite äldre maskiner som många kanske redan har hemma för att visa att du absolut inte behöver köpa den senaste datorsymaskinen med 400 olika sömmar. Om du enbart använder maskinen för hemsömnad, såsom enklare lagningar eller fållningar av kläder eller sy gardiner. Då klarar du dig gott med en maskin som har raksöm och zickzacksöm. Men mer om det senare också.

Inspiration&Appar, här hittar du en del av olika applikationer och lite annat jag syr, som går alldeles utmärkt att beställa. Du får kanske själv lite idéer om du syr själv till dina barn.

Är historisk sömnad något du har som ditt stora intresse? Månne en nyfikenhet efter pandemiperiodens serie-sträck-tittande inspirerat till att damma av den gamla ärvda symaskinen och tömma ut mammas linneskåp på jakt efter användbara textilier?
Kolla in sidan Historisk Re-design.

Nu när marknader och mässor börjar så smått starta upp igen, så presenterar jag här på sidan Mässor&Marknader, vilka jag kommer att delta på. Och en recension efteråt. Vill du att jag ska komma till en marknad/mässa där du bor, tipsa mig i så fall?

Och handen på hjärtat, hur tänker och agerar just du kring det här med hemtextil- och klädshopping? Särskilt nu så här efter en period av hemma-arbetande-i-utslitna-mjukisplagg. Springer du raka vägen till galleriornas fast fashion mecka eller har du faktiskt haft tid att gå igenom din garderob och fyndat där längst ned bakom allt annat som du slängde in förra decenniet? Kanske reflekterat över hur du konsumerar kläder, hur du kan bli en godare textilkonsument och minska ditt eget klimatavtryck?
Är du med på resan?

/Ija

…eller som den träskalle jag har känt mig under hemsidebyggandet.