Om mig

Hur slingriga vägar livet än har tagit mig så har jag alltid hittat tillbaka till kreativt skapande och då särskilt det textila.

Redan innan jag utbildade mig till beklädnadstekniker, så älskade jag att skapa nya kreationer av gammalt. Att sedan fynda på secondhand i Västerbro i Köpenhamn eller spännande street, punk&rock på King’s Road i London.
Jag var inte sen att tacka ja till olika design, stylist och sömnadsuppdrag, när artistagenter hörde av sig. Och bröllopshysterin slog verkligen igenom där mottot ”more-is-more” gällde.
Mest kreativt var det ändå att få större uppdrag till olika teatrar och musikscener. Jag tror att att min lekfulla sida i mönster, färger och former fick blomstra ut till fullo och definitivt lever kvar i min design idag.

Jag designar gärna efter ditt önskemål och då helst också av återbrukat material. Du kanske har kläder eller hemtextilier som har ett personligt värde för dig och som får ett nytt liv som ett klädesplagg till glädje för någon annan.

En babybody av din nötta gamla favorit t-shirt? En söt barnklänning av din mormors handbroderade kaffefläckiga duk? De utslitna jeansen blir snygga lapptäckskuddar i soffan eller varför inte klä om fåtöljen? Vem kan gissa att din supercoola bröllopsklänning egentligen är dina föräldrars gamla virkade överkast? Möjligheterna är som sagt oändliga.

Hållbarhet

Det är miljöbelastande att producera kläder och hemtextilier. Det finns inte oändliga resurser i världen för att tillverka kläder.
Varje år slänger vi mer än hälften av den mängd kläder/textilier vi köper. Väldigt få lagar, ändrar eller låter sy om kläderna.
Ca 60% av den mängd som välgörenhetsorgansationerna samlar in till sina secondhandsorteringar är i fullt säljbart skick.
MEN de resterande 40% av kläder och textilier som inte får en andra chans, de som har hål, fläckar, är solblekta, är noppiga eller bara nötta och slitna, vad händer med dem?
Det är här mitt företag gör en insats. Jag återbrukar kläder/hemtextilier för egen design och produktion av baby-/barn-/dam- och herrkläder, samt praktisk hemtextil.
Det är inte så att jag har uppfunnit hjulet på nytt, jag har bara plockat upp nålen och fortsatt så som kvinnor gjort i århundraden.
Se här nedan min ca förbrukning av återbruk.

 

  • Ca återbrukat material per färdig produkt
  • Sybehör som är producerat av återvunnet material och/eller ekologiskt

Värderingar och mitt hjärtas organisationer

Här ska in en kort textpresentation om mina värderingar och vilka organisationer jag stöttar.

Re-Design

Jag har fyra olika Re-design teman. Alex&Dåda som representerar kläder och övrigt för baby&barn. MaraVi är kläder för vuxna, eller herr och dam som vi också kallar dem. Funktionell textil inredning eller bara praktisk hemtextil kanske, RiaVi. Och Mara Medeltid, för lajvarna, nördarna eller kanske för de som längtar till en annan tid.

Prematur-Baby-Barn

Alex&Dåda Re-design

Dam - Herr

MaraVi Re-design

Praktisk Hemtextil

RiaVi Re-design

Historiska kläder

Mara Medeltids-Design

Location

1235 Divi Theme St.
San Francisco, CA 92335

Contact

(333) 394-2342
info@divibuilder.com

Hours

M – F : 8am–5pm

Sat : 11am–6pm

Sun : Closed