VANLIGA FRÅGOR

 • Fråga: Enligt tvättrådsetiketten ska jag inte torktumla kläderna/texilierna, varför det?
  Svar: Det finns inget som sliter så hårt på textilfibrerna som torktumling, fibern tappar sin elastisitet och kan gå av, vilket skapar hål eller knutar.  Den som regel höga temperaturen och textilier som dels gnuggas och slår mot trumman, eventuellt knappar/blixtlås förkortar livslängden på plaggen. Genom re-design förlängs användningen av materialet i ett t ex nytt plagg och de redan nötta fibrerna bör skonas från ytterligare påverkan.

   

 • Fråga: Varför medföljer ingen returpåse i leveransen?
  Svar: Varorna levereras i en så kallad postpåse. En påse som redan är tillverkad av återbrukat material och som då också är 100% biologiskt nedbrytbart. Jag vill trots detta inte bidra till en ökad omsättning av plast genom att skicka med en returpåse ifall… Jag hoppas förstås att du inte ska behöva returnera, men om det ändå blir nödvändigt så vill jag självklart hjälpa dig att lösa ditt problem.

   

 • Fråga: Jag brukar ex köpa 104cl till min dotter men dina kläder upplevdes som mycket större?
  Svar: Jag följer svensk standardgradering vid mönsterkonstruktionen. Utifrån min design ska ibland plaggmodellen ha en vidare/smalare passform och ibland en lägre grensöm/högre midjelinje. Jag rekommenderar att du tittar i storleksguiden för att hitta rätt storlek.

   

 • Fråga: Mitt barn är smalare/kraftigare/längre/kortare än angivna storlekar, hur kan jag beställa i rätt storlek?
  Svar: Vi är alla olika till formen och barn följer som bekant inte alla standardstorlekstabeller. Behöver du av någon anledning frångå måttbellen så kan jag hjälpa dig med eventuell ändringssömnad eller nysömnad. Se kontaktinfo längst ned på sidan.

   

 • Fråga: Jag vill beställa en herrskjorta men har önskemål om annan textil eller mönster, går det och kostar det extra?
  Svar: Javisst, jag har mycket textil i mitt lager och lämnar du bara via ett meddelande dina önskemål så skickar jag bilder med förslag på färger/mönster som du kan välja utifrån. Och nej, det kostar inget extra om du beställer en redan befintlig modell.

   

 • Fråga: Jag har ett par slitna gamla favoritbyxor och skulle vilja beställa ett sömnadsmönster för att sy nya byxor själv, är det möjligt?
  Svar: Ja, du kan faktiskt beställa ett mönster för egen sömnad. Har du ett färdigt plagg som du vill ha kopierat till ett mönster så skickar du det enklast till mig, gärna med dina mått om något måste justeras.

   

 • Fråga: Jag hittar inte brudklänningen som jag drömmer om att bära på mitt kommande bröllop, jag tror jag vet hur den ska se ut eller har du idéer, om jag kan beställa?
  Svar: Jag tar olika sömnadsuppdrag, brudklänningar är nog det jag sytt upp mest under alla år och jag är väldigt öppen för olika idéer och uppfattningar om hur brudutstyrseln kan se ut. Du är så välkommen med dina önskemål så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa dig att förverkliga din brudklänningsdröm.

   

 • Fråga: Det sitter ingen etikett med materialspecifikation i produkterna, varför då?
  Svar: Det är riktigt, det skulle vara näst intill omöjligt för mig som småföretagare att beställa så många olika etiketter med så olika materialblandningar som det blir när man återbrukar material. Men när du beställer t ex kläder/hemtextilier i webshopen så finns det både en tydlig produktbeskrivning och materialspecifikation som kan vara till hjälp. Och har du artikelnumret kvar så kan jag också spåra varan i mitt register.

   

 • Fråga: Jag är väldigt känslig för etiketter som sitter i kläder, vad använder du för material i dina?
  Svar: Precis som jag är, så måste alla mina utomstående leverantörer vara miljöcertifierade för de produkter jag beställer hos dem. Märkesetiketterna och storleksetiketterna är tillverkade av en 100% damastvävd polyester och tvättrådsetiketterna är en satinväv i 100% polyester, alla är således Oeko-Tex® Standard 100 certifierade. Dessutom syr jag fast klädetiketterna utanpå sömmarna så det är lätt för dig som är överkänslig att sprätta loss dem.