Köp- och leveransvillkor

Betalningsalternativ

- Payson

Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se.
 

-Ecster

Om Ecster

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB.

Delbetalning

Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig. Och du väljer själv hur stor kontokredit du vill ha. Vill du höja kreditgränsen gör du det snabbt och enkelt - och får svar direkt. Självklart kan du slutbetala hela beloppet när som helst utan några extra kostnader

Tänk på att om du en gång delbetalat via Ecster kan du använda samma kontokredit även nästa gång du handlar.

Faktura

Idag är det många som föredrar att betala via faktura. En av fördelarna med det är att du betalar först när du fått hem din vara. Och så är det ett snabbt och enkelt sätt att betala förstås. En fakturaavgift om 29 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Kortbetalning

I vår e-handelskassa kan du betala med både Visa och Mastercard och du kan enkelt välja att spara dina kortuppgifter. Enkelt, tryggt och tidssparande. Du slipper att krångla med kortsiffror nästa gång du handlar.

Vad händer sedan?

Vid delbetalning:

Om du valt delbetalning kommer första fakturan månaden efter ditt köp. Vill du se hur du ligger till med betalningen kan du enkelt logga in på ecster.se med ditt BankID. Där kan du också göra smarta saker som underlättar dina köp framöver.

Logga in för att:

  • Se dina köp och delbetalningar
  • Höja din kreditgräns
  • Delbetala kortköp över 2 000 kronor i efterhand

Vid fakturaköp:

Om du valt faktura kommer den hem till dig inom några dagar - om du inte valt att få den vi e-post.

Vid kortbetalning:

Ditt kreditkort debiteras när varan levereras.

Ecster-kortet

Vill du koppla ett Ecster-kort till ditt konto?

Då får du bonuspoäng på varje krona du handlar för och möjligheten att dela upp lite större köp i efterhand. Kortet är fungerar på mer 34 miljoner inköpsställen över hela världen och för dig som är på resande fot kan det vara bra att veta att en kompletterande reseförsäkring ingår i kortet.

  • Ingen årsavgift
  • Bonuspoäng på alla köp
  • Dela upp köp över 2 000 kronor i efterhand
  • Kompletterande reseförsäkring
  • Betala större fakturor via Betalo

Vill du koppla ett kort till ditt konto, kontakta Ecster.

 

Leveranstid

Normal leveranstid inom cirka en vecka.

 

Leveranssätt

Vi skickar beställningar som postbrev/paket beroende på vikt, storlek och betalningssätt. Alla varor levereras i postpåsar tillverkade av 100% återvunnet material och är biologiskt nedbrytbara. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Du meddelas via SMS eller e-post när paketet kommit fram.

 

Frakt

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten och/eller storleken, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket.
 
0-1kg63kr
1-2kg95kr

 

Reklamation

Är det något fel på din vara, kontakta kundtjänst på tel 070 317 54 37 eller via e-post info@alexdadaredesign.se snarast så att vi får möjlighet att åtgärda problemet. Vid reklamation eller felexpedierade varor står vi för returkostnader. Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att godset inte är skadat innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad. 

Konsumentköplagen / ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer. Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se

 

Retur - ångerrätt

Ångerrätten gäller inom 14 dagar från det att varan mottagits. Varan måste skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick. Utnyttjar du ångerrätten och returnerar som postpaket eller brev debiteras en returfrakt oavsett paketets storlek eller antal artiklar. Fyll i retursedeln som bifogas i ditt paket och skriv vad du returnerar. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi, inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat för varan/varorna, dock ej avgifter för postförskott och/eller fraktavgift. Väljer du att returnera hela ordern och inget är skadat, betalar vi tillbaka hela beloppet inklusive postförskott- och fraktavgift inom 30 dagar.

 

Återbetalning

Vid kontantköp sker återbetalningen i första hand via Handelsbankens utbetalningsservice. 

Om du betalat med Faktura eller Konto, krediterar vi beloppet. Om du betalat med kort, betalas beloppet tillbaka till ditt kort.

 

Skador på brev/paket och ej uthämtade brev/paket

Upptäcker du skador på brevet/paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat brev/paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat brevet/paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån, brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr, vilket motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, fraktavgift samt hantering.

Priser

I alla priser ingår moms med 25%.

 

Beställning

Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa.

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt