Om oss

Välkommen till Alex&Dåda Re-design (fd Kristinekulle Gård).

 

Bra Miljöval - Re-design & Miljönär-Vänlig

Alex&Dåda Re-design är miljöcerifierad för Bra Miljöval hos Naturskyddsföreningen. Det innebär att du som kund kan vara säker på att de baby/barnkläder som du köper hos mig är garanterat fri från kemiska tillsatser och andra gifter som kan komma att skada barnet eller naturen. Miljönär-Vänlig är en ny märkning för hållbar konsumtion som tagits fram av Avfall Sverige. Kläderna är tillverkade av minst 95% återvunnet eller ekologiskt material. Allt i en unik design där materialet avgör vilken storlek och typ av plagg som skapas fram.  

 

Jag designar och producerar egna barnkläder och praktisk hemtextil i s k Re-Design = minst 95% av den färdiga varan består av återvunnet/återbrukat material. Det betyder att jag återanvänder textilier, allt från tyger, kläder och heminredning. Och hittar jag bra ekologiska material använder jag även det. 

 

Jag vill bidra till ett eget ansvarstagande när det gäller miljön, naturen och hälsan. Vi konsumerar allt mer och framför allt kläder köps och slängs eller förhoppningsvis lämnas till loppis/second hand för ett andra liv. Och det finns mängder med textilier som inte ens får en andra chans på grund av hål eller fläckar och därför inte kan säljas i andra hand. Jag ser möjligheterna i dessa textilier, en urtvättad t-shirt blir till en mjuk babybody, en gammal gardin blir en fin flickklänning osv.

 

Fördelarna är många och övervägande t ex eventuella gifter och kemikalierester är för länge sedan urtvättade. Textilfibrerna har erhållit en härligt mjuk och len yta som passar alldeles utmärkt för ett barns känsliga hud. Miljövänliga färger, retrotyger och unik design, (de flesta varor finns bara uppsytt i ett exemplar). Dessutom tvättas alla textila varor ytterligare en gång innan de läggs ut till försäljning på hemsidan.

 

Tänker du som jag och vill ta ditt ansvar för en bättre miljö, bevara naturen och skona ditt barns hälsa, samtidigt som du vill köpa fina, roliga och unika kläder till ditt barn eller udda heminredningstextilier? Då har du hittat rätt och är välkommen till Alex&Dåda Re-design.

Våga tänka nytt - omsorg om människa och natur. 

 

Med (miljö)vänlig hälsning

Maria "Nyckelpiga" Vigström

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt